3 Rezervatii naturale pe care trebuie sa le vizitezi la noi in tara

Daca esti in cautarea unor idei de vacante ieftine in Romania, iti recomandam sa iei in considerare rezervatiile naturale. Tara noastra gazduieste mai multe parcuri si rezervatii naturale impresionante, care adapostesc o multime de specii de plante si animale deosebite.

Noi iti propunem sa le vizitezi pe toate, insa sa incepi cu urmatoarele 3:

Rezervatia Biosfera Delta Dunarii

Considerata a fi paradisul exotic al Romaniei, Delta Dunarii este, fara doar si poate, cea mai frumoasa si interesanta rezervatie naturala de pe plaiurile mioritice. Iar motivele sunt nenumarate.

Aici, locurile sunt pitoresti, oamenii sunt prietenosi, iar mancarea este savuroasa!

Pentru a-i descoperi mai bine frumusetile, iti sugeram sa inchiriezi o barca si sa apelezi la ajutorul unui ghid experimentat care sa-ti arate cele mai bune locuri si sa-ti dezvaluie tainele din spatele lor.

Cel mai bun sezon de a vizita Delta Dunarii este primavara. Atunci, cand nuferii sunt infloriti, delta pare sa se dea in spectacol!

Insa Delta Dunarii nu este impresionanta doar prin nuferii ei. Aici vei gasi o zona imensa de stufaris, o sumedenie de specii de pesti, dar mai ales de specii de pasari exotice, inclusiv pelicani, egrete si cormorani!

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat se afla in Muntii Retezat-Godeanu si pare a fi o adevarata opera de arta a naturii. De fapt, aceasta rezervatie este considerata a fi una dintre cele mai frumoase de la noi din tara, gasindu-se totodata in topul celor mai bogate ecosisteme naturale datorita multitudinii de specii de fauna si de flora pe care le gazduieste.

Parcul adaposteste mai bine de 80 de lacuri glaciare, printre care si Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania.

In ceea ce priveste flora, trebuie mentionate urmatoarele specii: bujorul de munte, floarea-de-colt, angelica, ghintura galbena, sisinelul de munte, artarul, zambrul si laricele.

Fauna este si ea impresionanta, printre speciile remarcante numarandu-se vipera cu corn, salamandra de foc, ursul carpatin, lupul, rasul, capra neagra, cerbul, cocosul de munte si acvila de munte.

Rezervatia Piatra Craiului

O alta rezervatie naturala foarte bogata de la noi din tara este Rezervatia Piatra Craiului. Aceasta adaposteste o specie unica in Romania, Garofita Pietrei Craiului, multi calatori alegand sa viziteze rezervatia tocmai pentru a admira superbele flori.

Rezervatia se distinge, de asemenea, printr-o caracteristica aparte, reprezentata de o creasta singuratica a muntelui, ce masoara 25 de kilometri lungime.

Mai mult, Piatra Craiului gazduieste numeroase pesteri, inclusiv Pestera Dambovicioarei, dar si o multime de trasee turistice pitoresti. Atentie, insa! Cele mai multe trasee din Piatra Craiului sunt pentru cei experimentati si bine echipati. Daca nu esti in forma si daca nu ai un echipament adecvat de munte, iti recomandam sa nu te aventurezi pe niciun traseu din zona.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *