Locurile din Romania cele mai apreciate de turistii straini

Un ultimul timp, tara noastra a avut parte de tot mai multi vizitatori straini dornici sa ne descopere frumusetile naturale, cultura, traditiile si, nu in ultimul rand, mancarea. In timp ce unii dintre ei vin cu idei preconcepute, cei mai multi pleaca cu impresii foarte bune despre tara noastra, fiind placut surprinsi de locurile descoperite.

Majoritatea turistii straini provin din Germania, Ungaria, Italia si Bulgaria. De asemenea, sunt din ce in ce mai multi cetateni canadieni, israelieni si americani care ne viziteaza tara.

Desigur, capitala tarii ramane principalul oras vizitat de catre straini. Imediat dupa se claseaza Brasovul, Clujul, Constanta si Timisoara.

castelul-bran

Iata, mai exact, ce atractii turistice Romania atrag cei mai multi vizitatori veniti din alte parti ale lumii:

Castelul Bran

Cunoscut si sub denumirea de “Castelul lui Dracula”, Castelul Bran este nelipsit in itinerariile de calatorie ale strainilor care ne viziteaza tara. Cel mai mare numar de turisti care ajung la Bran se inregistreaza in luna noiembrie, in perioada sarbatorii Halloween, cand la castel se desfasoara o petrecere “de groaza”.

Delta Dunarii

Fiind cea mai bine conservata delta din Europa, nu este surprinzator ca Delta Dunarii este la mare cautare in randul turistilor straini ce poposesc pe meleagurile noastre. Inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din anul 1991, Delta Dunarii este considerata o adevarata minune a naturii, avand o biodiversitate extrem de bogata si de variata. Turistii care o viziteaza sunt interesati cel mai mult de natura salbatica, observarea pasarilor si de pescuit.

Sighisoara

Atractiva in orice perioada a anului, pitoreasca Sighisoara, cu ale sale cladiri medievale colorate si stradute pavate, a fost intotdeauna un reper cultural imens pentru intreaga regiune a Transilvaniei. Inclusa si ea in Patrimoniul Mondial UNESCO, cetatea Sighisoara gazduieste mai multe obiective turistice importante, inclusiv cele noua turnuri de aparare, Scara Acoperita, Camera de Tortura, Casa lui Vlad Dracul si Casa Breslelor. Perioada din an in care orasul are parte de cei mai multi vizitatori straini este vara, atunci avand loc mai multe festivaluri medievale si evenimente culturale.

Manastirile din Bucovina

Nu doar Transilvania si Delta Dunarii atrag curiozitatea vizitatorilor straini, ci si Bucovina, loc in care se gasesc mai multe manastiri fascinante ridicate la sfarsitul secolului al XV-lea. Cunoscute in toata lumea pentru frumusetea picturilor regasite in peretii exteriori, dar si pentru stilul arhitectural deosebit, specific Moldovei medievale, manastirile din Bucovina sunt, cu siguranta, obiective turistice de neratat pentru oricine. Opt dintre ele sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, acestea fiind Voronetul, Sucevita, Moldovita, Humor, Patrauti, Probota, Arbore si Suceava.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *