Castelele de pe Valea Prahovei, atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

castelul-bran

Dacă ideea unei excursii în România îți surâde, însă nu ai timp pentru a pleca într-o călătorie ce se întinde pe mai multe zile, în doar o zi poți descoperi trei dintre cele mai interesante obiective turistice de pe Valea Prahovei: Castelul Bran, Castelul Cantacuzino și castelul Peleș.

Fiecare cu o arhitectură atractivă, situate într-un cadru natural idilic, sunt puse parcă perfect pentru a desena imaginația turistului în cât mai multe culori.

Ce trebuie să știi despre cele trei castele?

Castelul Peleș. Este una dintre cele mai frumoase construcții din România și chiar dacă istoria să se întinde pe doar 100 de ani, reușește să fie extrem de reprezentativ pentru țara noastră. Construit între 1873 și 1914 a fost reședință de vară pentru regii României. Aici se află bogatul Muzeu Național Peleș iar în imediată apropiere se află castelul Pelișor.  Vizitând castelul Peleș te vei simți mult mai aproape de familia regală, vei descoperi lucruri inedite despre istoria României și te vei putea bucura de un cadru natural de vis, oferit de Sinaia. Distanța până la Peleș este de doar 122 de km dacă pleci din București, așadar, poți ajunge fără probleme în 2-3 ore.

castelul-peles

Castelul Cantacuzino. Este o altă clădire deosebit de frumoasă. Situat în Bușteni, în cartierul Zamora, este rezultatul dorinței prințului Grigore Cantacuzino. De-a lungul celor peste 100 de ani ce au trecut din momentul în care a fost dat în folosință, castelul a fost reședință regală, sanatoriu al Ministerului de Interne și muzeu.

Castelul Bran. Poate cel mai impresionant dintre toate, chiar dacă este și cel mai simplu, este castelul Bran. Nu are camere decorate cu lux, însă are are o istorie mult mai bogată și mai interesantă. Considerat a fi castelul lui Dracula, acesta datează încă din anul 1377. Construcția a fost ridicată de sașii din zonă  și este o construcție fortificată foarte solidă.

De-a lungul timpului, Branul a aparținut atât de Ungaria, cât și de Țara Românească. Astăzi este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară și se poate lăuda cu o recunoaștere incredibilă la nivel mondial și cu un peisaj de vis.

Toate cele trei castele pot fi vizitate în doar o singură zi, atât în regim propriu, cât și cu o excursie organizată. Ceea ce este cert este faptul că merită să fie vizitate, mai ales dacă vrei să cunoști ceva mai bine istoria României.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *