Excursie PAMUKKALE – CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL 17-23 octombrie 2024

TURCIA 17.10.2024 – 23.10.2024

Excursie PAMUKKALE – CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL

PROGRAM

ZIUA 1: BUCURESTI – ISTANBUL

Plecam spre Istanbul la ora 5.15 din Piata Contitutiei.

Sosire ın Istanbul, cazare la Marmaray Yenikapı hotel sau similar.

ZIUA 2: ISTANBUL – BURSA -IZMIR – DENİZLİ – PAMUKKALE / 570 Km

Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, cina și cazare la Adempira hotel ori similar ın Pamukkale.

Se viziteaza  Efes, uimitorul oraș antic, întemeiat de către grecii ionieni în secolul XI î.Hr, aici se află una dintre cele 7 minuni ale lumii antice: Templul zeiței Artemis. Vizităm situl arheologic, Biblioteca lui Celsius, Teatrul Greco-Roman și multe alte vestigii păstrate din perioada de grandoare a orașului. Templul zeiței Artemis din Efes (în greacă: Artemision, lat. Artemisium), cunoscut și ca „Templul Dianei”, a fost un edificiu antic grec construit pentru zeița Artemis. Templul a fost ridicat în anul 550 î.Hr. în Efes, oraș aflat atunci pe teritoriul imperiului babilonian. Din templul original, considerat una din cele șapte minuni ale lumii nu au rămas decât puține relicve. În interiorul templului se afla statuia de 2 m a zeiței Artemis, acoperită cu aur și argint. Philon a spus despre templu: „Am văzut zidurile din Babilon, am văzut grădinile din Semiramis, am văzut statuia lui Zeus din Olimp, Colosul din Rodos, piramidele. dar când am văzut templul din Efes, celelalte minuni au dispărut ca în ceață”.

ZIUA 3: PAMUKKALE -KONYA – NEVŞEHIR ( Capadocia) / 600 Km

Mic dejun, tur panoramic Pamukkale este una dintre regiunile Turciei cunoscute pentru frumusețea lor naturală… Începând din 1988, Pamukkale împreună cu orașul antic Hierapolis din aceeași regiune figurează pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și aparțin atât patrimoniului cultural, cât și celui natural. Regiunea aflată la 2 km de Denizli este, de asemenea, cunoscută pentru apele sale vindecătoare; se consideră că apa de aici tratează o mare varietate de afecțiuni. Aici există cinci izvoare termale; temperatura apei în aceste variază între 35-36 ºC. Situl arheologic Hierapolis din regiune este unul dintre cele mai izbitoare centre antice care au supraviețuit până în prezent.

Aici se găsesc rămășițele din Perioada Elenistică Târzie și Epoca Creștinismului. Se presupune că anticul oraș a fost fondat de către regele Eumenes al II-lead in Pergam și numele orașului ar proveni de la ”Hiera”, soția fondatorului legendar al Pergamului, Telephos. Hierapolis care a jucat un rol foarte important în răspândirea creștinismului a devenit și orașul în care a fost ucis unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Isus Hristos, Sfântului Apostol Filip. Datorită acestui fapt orașul a devenit, în secolul al IV-lea e.n. un centru religios important și prin urmare a intrat sub stăpânirea Imperiului Roman de Est, devenind un centru Episcopal. Cina și cazare la Altınöz hotel ın Nevşehir.

ZIUA 4: CAPADOCIA – GÖREME – ÜÇHİSAR

După mic dejun tur de Cappadocia situată în Asia Centrală este una dintre cele mai importante regiuni turistice din Turcia… Göreme, Üçhisar, Pasabağ ın Zelve, și alte regiuni apropiate sunt centrele turistice unice ale Capadociei. Bazele peisajelor curioase inedite ale Capadociei în care istoria se împletește cu frumusețea naturală au fost puse cu mii de ani în urmă de lava vulcanică produsă de erupții vulcanice din vremea când munții din Anatolia au fost vulcani activi. Lava a format un strat de tufă de diferită duritate și densitate în regiune. Ploile, inundațiile, vânturile au contribuit la transformarea acestui strat de tufă în minuni ale naturii numite” Hornuri ale zânelor”. De-a lungul istoriei, Cappadocia a găzduit asirieni, hitiți, perși, devenind de asemenea o provincie a Imperiului Roman. Urmele acestor civilizații și de asemenea obiectele și monumentele aparținând dinastiei Selgiuc și Imperiului Otoman pot fi găsite și astăzi în zonă. Parcul Național Göreme inclus pe lista Patrimoniului Cultural precum și pe cea a Patrimoniului Natural al UNESCO este bine cunoscut nu numai pentru minunatele Hornuri ale zânelor ci și pentru așezările și bisericile creștinilor care s-au adăpostit aici. Printre locurile care merită vizitate în Cappadocia se află văile de frumusețe unică, orașe subterane admirabile, castele, biserici, moschei, ateliere de ceramică. Vă inspirăm să adăugați Cappadocia pe lista excursiilor și să coborâți în adâncurile istoriei, să vă plimbați prin văile împreună cu Hornurile zânelor, să călcați pe urmele trecutului, și să admirați frumusețea fermecătoare. Cina și cazare la Altınöz hotel.

ZIUA 5: CAPADOCIA – KAYMAKLI ORAŞUL SUBTERAN – ANKARA / 290 Km Opțional dimineață 04.30 – 07.00 durata excursiei, tur cu balonul care oferă posibilitatea de a admira peisajele fabuloase de la înălțime. Mic dejun. Dimineață vom vizita orașul subteran Kaymaklı, cel mai mare din Capadocia, oraș săpat in stanca, ce se întinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica întru-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor creștini, iar mai târziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe.Plecare spre Ankara. Cina şi cazare la Double Comfort hotel ın Ankara.

ZIUA 6: ANKARA –ISTANBUL / 450 Km Mic dejun,tur panoramic vom vizita Memorialul Anıtkabir unde se afla mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk fondatorul şi primul preşedinte al Republicii Turcia.Continuam excursia spre Istanbul,cazare la Marmaray Yenikapı hotel sau similar ın Istanbul.

ZIUA 7: ISTANBUL – BUCUREŞTİ Mic dejun, plecare spre Bucureşti.

Pret/pers: 550 euro

Servicii incluse:

❖transport autocar***;

❖17.10.24-18.10.24 cazare ın Istanbul – Marmaray Yenikapı hotel 4* ori similar, mic dejun

❖ 18.10.24-19.10.24 cazare ın Pamukkale – Adempira hotel 5* ori similar, demipensiune

❖ 19.10.24-21.10.24 cazare ın Cappadocia – Altınöz hotel 4*, demipensiune

❖ 21.10.24-22.10.24 cazare ın Ankara– Double Comfort hotel 4*, demipensiune

❖ 22.10.24-23.10.24 cazare ın Istanbul – Marmaray Yenikapı hotel 4* ori similar, mic dejun

❖ Ghid insotitor atestat

Pretul nu include:

❖ Intrarile la obiectivele turistice/ istorice

❖ Servicii de ghizi locali

❖ Asigurare medicala

❖Excursiile optionale

❖Cheltuieli personale

❖ Tursab si Ghid local 30 euro/pers, achita toti participantii la excursie

❖ Supliment camera single 150 euro.

Tarife informative obiectivele turistice:  orasul subteran 15 euro/pers, Üçhisar 15 euro/pers, Göreme 20 euro/pers, Hierapolis 30 euro/pers, seara turceasca nevsehil 55euro/pers(se organizeaza pentru minim 30 persoane), zbor cu balonul 200-220 euro/pers.

Nota: Situatia majorarii preturilor la obiectivele istorice, muzee, zbor balon,ınainte cu 20 zile de sosire a turiştilor, agentia işi rezerva dreptul de a modifica pretul conform cu noile valori.

Acte necesare : pasaport, valabil 6 luni de la data plecarii.

Grup minim : 40 persoane. Pentru nr mai mic de 40 persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Se accepta doar un bagaj mare de cala/pers.

Inscrierea se face achitand un avans de 30% . Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.

ATENTIE:

*in cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor(cu 10 zile calendaristice inainte de plecare).

* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului

Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.

ISTANBUL – PAMUKKALE – CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL

 

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *