Plimbare pe Transalpina. Ce vei descoperi?

Veche de mii de ani, dar totusi foarte noua, Transalpina este considerata una dintre cele mai frumoase sosele de la noi din tara si din intreaga Europa. Traversand patru judete, aceasta sosea cunoscuta si sub numele de DN 67C sau Drumul Regelui (deoarece a fost construita si inaugurata de catre Regele Carol al II-lea in anul 1938), este parcursa de zeci de mii de romani si straini in fiecare an, iar motivele nu sunt putine la numar.

Inainte de toate, trebuie mentionat ca Transalpina este cea mai inalta sosea din tara. Cu ale sale serpentine spectaculoase, aceasta iti dezvaluie peisaje de o frumusete ce te lasa fara glas, dar si unele dintre cele mai fascinante atractii turistice Romania.

Dupa cum am mai spus, Transalpina parcurge patru judete (Valcea, Gorj, Sibiu si Alba), traversand muntii Parang de la sud la nord.

Ce vei descoperi parcurgand Transalpina?

Cheile Oltetului

Desi nu sunt foarte lungi, acoperind doar 1,5 km, Cheile Oltetului sunt unele dintre cele mai spectaculoase de la noi din tara, motiv pentru care rareori vei da de un turist care sa fi trecut prin zona si sa nu stie de ele. Cu ale sale ziduri de stanca verticale, cheile iti creeaza impresia ca esti atat de mic si de insignifiant in fata naturii impozante! De luat in seama, totusi, ca o plilmbare prin Cheile Oltetului ar trebui facuta intr-o zi cu soare, nu intr-una ploioasa, deoarece ar putea exista risc de caderi de pietre.

Cheile Oltetului sunt totodata unul dintre cele mai cautate locuri de escalada de catre pasionatii de alpinism, dar si de catre impatimitii de fotografie. Tot aici se gaseste celebra Pestera Polovragi, o alta atractie turistica ce merita vizitata, avand galerii subterane ce ating 9000 de metri lungime.

Manastirea Polovragi

Aflata foarte aproape de pestera ce poarta acelasi nume, Manastirea Polovragi atrage anual mii de turisti, in special de Sfantul Ilie (20 iulie), cand in cadrul complexului monahal se organizeaza o “nedeie” la care vin credinciosi transilvaneni, gorjeni, valceni si nu numai.

Statiunea Ranca

Este centrul tuturor distractiilor din zona Transalpinei, unde poti alege sa iei masa la unul dintre restaurantele traditionale sau sa te relaxezi intr-unul din cluburile de noapte. Ranca este vizitata insa mai mult in timpul sezonului rece, cand Transalpina este inchisa, avand partii cu dotari moderne perfecte pentru orice sport de iarna.

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *