3 Crame din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

In tara noastra se produc unele dintre cele mai bune vinuri din toata lumea. Extrem de aromate si cu povesti interesante in spate, vinurile romanesti atrag turisti de la mii de kilometri departare, dornici sa-i deguste soiurile, sa ne viziteze cramele si vinariile si sa se bucure de peisajele pitoresti ce inconjoara podgoriile.

Toamna este, in mod cert, cel mai bun sezon de a vizita cramele din Romania. Asadar, daca si tu esti un pasionat al vinurilor si iti doresti o escapada de un weekend la una dintre cele mai frumoase crame traditionale de pe plaiurile mioritice, iti recomandam sa profiti de zilele care au mai ramas din acest sezon si sa faci o vizita unuia dintre locurile pe care le vei descoperi in randurile de mai jos.

Crama Stirbey.

Probabil cea mai cunoscuta crama de la noi din tara, aceasta se gaseste pe domeniul viticol din podgoria Dragasani si este patronata de mai bine de 300 de ani de catre familia princiara Stirbey. In prezent, proprietarii sunt baroana Ileana Kripp-Costinescu si sotul ei Jacob Kripp, care si-au propus sa duca mai departe traditia vinurilor nobile din soiurile locale, printre care se numara Negru de Dragasani, Novac si Cramposie.

Vizitatorii au ocazia sa vada aici etichete de vin vechi de peste 100 de ani, impresionantul arbore genealogic al familiei Stirbey si fotografii de epoca ce ne prezinta evenimente importante din istoria acestei crame.

Crama AVINCIS.

Fascinanta din cale-afara si cu o istorie ce ne duce cu 100 de ani in urma, mai exact pana in anul 1927, pe cand un ofiter al armatei romane a intrat in posesia acestui fabulos conac neoromanesc situat in localitatea Dragasani, crama AVINCIS este inconjurata de 40 de hectare de vie, unde sunt cultivate, an de an, unele dintre cele mai gustoase si apreciate vinuri romanesti, precum Feteasca neagra, Feteasca alba, Feteasca regala, Negru de Dragasani si Novac.

Crama Villa Vinéa.

Situata in unul dintre cele mai vechi domenii viticole din Transilvania, pe valea raului Tarnava Mica, crama Villa Vinéa dateaza din anul 2001, infiintata fiind de Heiner Oberrauch, care a fost fascinat de frumusetea locului ce ii inspira multa prosperitate. Dupa zece ani de la infiintare, crama a inceput sa produca vinuri complexe si echilibrate din cele mai nobile soiuri locale, printre care se numara Feteasca neagra, Feteasca alba si Feteasca regala, dar si din soiuri clasice, cum ar fi Pinot Noir, Merlot, Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *