Viziteaza Oradea, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania

romania-oradea

Considerata a fi noua bijuterie turistica a Romaniei, Oradea, Orasul de pe Crisul Repede, este acel loc in care atmosfera occidentala se imbina armonios cu traditiile orientale, un loc al spectacolului arhitectural si al oazelor verzi.

Nicaieri in tara nu vei gasi cladiri mai frumoase si mai spectaculoase. Cu o arhitectura in care predomina stilurile Secession si Art Nouveau, cele mai multe construite in secolele XIX si XX, cladirile din Centrul Istoric al Oradei sunt o adevarata incantare pentru privitori.

Pe langa aceste cladiri emblematice, Orasul de pe Crisul Repede isi intamina vizitatorii cu o sumedenie de posibilitati de relaxare, fie ca este vorba de parcuri si gradini luxuriante sau de bai cu ape termale, restaurante traditionale si internationale sau de fel si fel de magazine si buticuri cochete.

Iata ce atractii turistice merita sa vizitezi in acest oras ce promite a fi o destinatie excelenta pentru un city break:

Piata Unirii. Aici se gaseste Centrul Istoric al Oradei si are o infatisare foarte similara cu ceea ce gasesti in marile orase din centrul Europei, cum sunt Budapesta, Praga sau Viena. Are cea mai mare concentratie de cladiri istorice, multe dintre ele reconditionate sau in curs de reabilitate prin fonduri europene. Printre cele mai remarcabile cladiri din aceasta zona a orasului se numara Palatul Vulturul Negru (considerat a fi simbolul orasului), Turnul Primariei (unde recomandam urcarea celor 250 de trepte pana in varf pentru a obtine splendida vedere la 360 de grade asupra orasului) si Biserica cu Luna (unica in Europa datorita mecanismului de fatada care, printr-un glob negru cu auriu, arata fazele lunii.

Sinagoga Zion. Este cea mai mare sinagoga neologa din tara noastra, renovata si ea destul de recent  prin accesarea fondurilor europene. Sinagoga a fost construita in anul 1878 si are o arhitectura in care predomina stilul maur, stil facut celebru de splendidele palate din Portugalia. Cladirea este atat de mare incat poate gazdui pana la 1000 de persoane in acelasi timp, motiv pentru care, in zilele noastre, este des folosita pentru a gazdui tot felul de evenimente culturale.

Calea Republicii. Este una dintre cele mai populare strazi pietonale din Oradea si unul dintre locurile de promenada preferate ale localnicilor, in special in zilele de weekend. Totodata, este un loc ce duce catre unele dintre cele mai bune muzee din oras, dar si spre cetate.

Cetatea Oradei. Daca vrei sa afli mai multe despre istoria acestui oras, iti recomandam o vizita la Cetatea Oradei, construita in perioada medievala si reabilitata in totalitate in urma cu cativa ani. Vizitatorii pot face un tur al cetatii intr-o maniera exemplara, trecand de la fresce splendide la statui neobisnuite, un scaun de tortura sau chiar la un fost localnic al cetatii.

Mai mult decat atat, la baza zidurilor cetatii vei descoperi un parc dendrologic, care se dovedeste a fi cel putin la fel de interesant precum interiorul fortificatiei.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Maria Sebe

    Din întîmplare am fost in acest oraș care ma uimit prin frumusețea lui.O descriere perfecta a orașului din punctul de vedere al unei agenții de turism care se respecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *