Unele persoane decid să călătorească în România pentru minunile naturale și pentru fauna sălbatică spectaculoasă, în timp ce unii sunt mai familiarizați cu castelele pitorești și mănăstirile pictate. Ce este sigur este că România vă va surprinde cu diversitatea atracțiilor sale.

Babele și Sfinxul

Babele și Sfinxul sunt formațiuni naturale de roci găsite în Munții Bucegi, la o altitudine de 2.216 metri (7.270 ft). Atât Babele, cât și Sfinxul sunt considerate a fi înconjurate de un câmp energetic, iar mulți călătoresc să le vadă și să  experimenteze. Cunoscut ca un simbol religios din vremea pelagienilor, strămoșii grecilor, Sfinx-ul a obținut forma  antropomorfă prin eroziune de-a lungul a mii de ani.

Imagini pentru  Castelul Peleș

 Castelul Peleș

Construit în secolul al XIX-lea în stilul arhitecturii germane renascentiste, Castelul Peleș are 160 de camere decorate luxos, umplute cu comori de artă, precum și o mare colecție de 4.000 de arme medievale. Iubitorii de artă se vor bucura de perspectiva de a vedea frescele pictate de Gustav Klimt, în timp ce fanii istoriei vor fi surprinși să afle că palatul a găzduit prima proiecție de film din țară.

 Coloana Infinitului de Brâncuși

Parte a unui ansamblu sculptural cuprinzând Masa  Tăcerii și Poarta Sărutului de Constantin Brâncuși, Coloana Infinitului este considerată una dintre cele mai mărețe lucrări ale sculpturii secolului al XX-lea. Făcută din piramide trunchiate unite la bază, coloana face aluzie la infinit. Prima versiune a coloanei, sculptată în stejar, este afișată la muzeul de artă modernă.

Imagini pentru Vulcanii noroioși

Vulcanii noroioși

Vulcanii noroioși din Berca, județul Buzău – parte a rezervației geologice și botanice Pâclele Mari și Pâclele Mici – sunt unele dintre cele mai spectaculoase formațiuni geologice pe care le veți vedea în România. O plimbare printre conurile active care „clocotesc” cu noroi și gaz, care se ridică la șase metri în înălțime, ar putea fi cea mai apropiată experiență de … O plimbare pe lună!

Imagini pentru Valea Narciselor

Valea Narciselor

Primăvara, începând cu mijlocul lunii mai, partea estică a Vârfului Saca din Munții Rodnei este acoperită într-un covor alb de narcise parfumate, care se întinde pe cinci hectare. Cei care au vizitat Valea Narciselor spun că mirosul dulce al florilor poate fi resimțit la mulți kilometri în jurul lui, purtat fiind de vânt.

Bisericile fortificate din Transilvania

Bisericile fortificate din Transilvania au fost construite de sașii transilvăneni, aduse de regii Ungariei în zonă între secolele 13 și 16. Bisericile, cu pereți înalți și turnuri de apărare similare cu cele ale cetăților, conțineau în interiorul lor multe depozite, destinate protejării bunurilor și hranei valoroase în timpul asediilor lungi de către popoarele care migrau.

România este una dintre cele mai bine conservate „diamante” ale Europei și este o țară plină de minuni ale naturii, multe dintre ele fiind neatinse de om. Peisajele montane, cele pitorești, tradițiile vechi de secole, orașele vibrante și pline de artă, evenimente culturale ținute pe tot parcursul anului și reperele unice fac din România o țară pe care toată lumea ar trebui să o viziteze cel puțin o dată în viață! Vă asigurăm că nu veți regreta!