Top muzee de vizitat în București

Bucureștiul are peste 60 de muzee și case memoriale răspândite în tot orașul, fiind totodată una dintre cele mai mari capitale ale Europei. Fie că este vorba de artă românească, de folclorul bogat al țării, sau de o istorie extraordinară a țării pe care o căutați, capitala are un muzeu pentru fiecare, cu ceva de oferit fiecărui număr din ce în ce mai mare de vizitatori.

Muzeul Național de Artă Contemporană

Găzduit în aripa sud-vestică a Palatului Parlamentului, clădirea iconică a epocii comuniste care domină orizontul Bucureștiului, Muzeul Național de Artă Contemporană este locul de cinste oră al orașului. Vă puteți aștepta la o colecție eclectică de artiști români și est-europeni, precum și la două până la trei expoziții temporare a artiștilor români. Deoarece vizita necesită o plimbare lungă de la cea mai apropiată stație de metrou (Izvor), verificați site-ul muzeului în prealabil pentru a vedea ce se întâmplă și pentru a afla programul. Din fericire, muzeul, situat pe un deal, oferă priveliști excelente de-a lungul întregului an.

Imagini pentru Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României (MNaR)

Situat în fostul Palat Regal din centrul Bucureștiului, MNaR oferă o colecție extinsă de artă românească medievală cât și modernă, alături de o expoziție eclectică de artă internațională, colectată de familia regală română. Sculpturile lui Constantin Brâncuși, unul dintre pionierii modernismului, reprezintă punctul culminant al expoziției moderne românești.

Imagini pentru Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Colecțiilor de Artă

Deși mai mic, acest muzeu este o bijuterie, cu o colecție   de picturi si obiecte alese cu mare atenție de 44 dintre cele mai proeminente familii aristocratice din Romania, care mai târziu au donat artefactele muzeului. Centrul colecției de picturi include lucrări ale maeștrilor români din secolul XIX și XX, Alexandru Ciucurencu, Francisc Șirato, Nicolae Grigorescu, Teodor Aman, Nicolae Tonitza și multe altele. Colecția remarcabilă a muzeului de icoane din lemn ardelenesc și pictate în sticlă va adăuga o viziune originală vizitei, precum și afișarea exotică a timbrelor japoneze.

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român găzduiește una dintre cele mai valoroase colecții de costume populare, ceramică, covoare și preșuri tradiționale și alte obiecte casnice colectate de-a lungul generațiilor din toate regiunile țării. Din cele 90.000 de articole afișate, 20.000 sunt articole de îmbrăcăminte și accesorii care reflectă bogăția și originalitatea gospodăriilor  țărănești. În fiecare an, în data de 24 februarie, când românii sărbătoresc Dragobetele, echivalentul local al Sfântului Valentin, curtea muzeului găzduiește un târg dedicat acestei sărbători.

Imagine similară

Muzeul de Istorie a României

Muzeul de Istorie a României expune unul dintre cele mai impresionante expoziții de artefacte, obiecte de război și bijuterii din aur solid din Europa. Brățările din aur dacice, frumos împodobite, datând din secolul I î.Hr., cântărind în jur de un kilogram fiecare, reprezintă unele dintre cele mai valoroase dintre comorile din patrimoniul românesc. Cu dubla lor funcție ornamentală cât și utilă,  bijuteriile purtate de daci, strămoșii românilor, reprezintă o minune într-una dintre cele mai misterioase civilizații din această regiune.

Bucureștiul are o selecție largă de muzee, care sunt atât ieftine cât și distractive și bine îngrijite.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *