Ce atractii turistice viziteaza strainii la noi in tara?

Romania a devenit, in ultimii ani, o destinatie la mare cautare in randul turistilor straini, acestia fiind tot mai dornici sa descopere castelele medievale de pe taramurile transilvanene, manastirile bucovinene, viata de noapte din Centrul Istoric al capitalei si, desigur, ce anume se afla in spatele legendei lui Dracula.

Atunci cand un strain isi propune sa viziteze Romania, primele atractii turistice pe care le include in itinerariul de calatorie sunt urmatoarele:

Castelul Bran

Castelul Bran este unul dintre obiectivele turistice de la noi din tara care atrag cei mai multi vizitatori de peste hotare. Se estimeaza ca anual este vizitat de aproximativ 500 000 de turisti, mai bine de jumatate dintre ei venind din afara granitelor tarii, inclusiv din Germania, Franta, Marea Britanie, Israel, Asia si chiar SUA. Iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Legenda lui Dracula este nemuritoare, iar interesul strainilor se mentine mereu viu.

castelul bran

Casa Poporului

Palatul Parlamentului, denumit si Casa Poporului, se numara printre simbolurile turismului romanesc. Desigur, Bucurestiul este orasul din Romania cu cei mai multi vizitatori straini, numarul acestora depasind 700 000 pe an.

Chiar daca unii o considera o cladire nu tocmai frumoasa, Casa Poporului este impresionanta prin dimensiunile sale enorme ce au batut cateva recorduri. Cu o inaltime de 86 de metri si o adancime de 92 de metri, acest colos arhitectural merita intr-adevar o vizita.

Transfagarasanul

Catalogat drept cel mai frumos drum din lume de catre cei de la Top Gear, Transfagarasanul, cu al sau traseu serpuitor prin munti, impresioneaza turistii straini din toata lumea. Saptamanal, acesta inregistreaza in jur de 1000 de turisti, cei mai multi fiind veniti din Polonia, Franta, Marea Britanie, Germania si Asia.

Inconjurat de natura virgina, de maiestria muntelui si de un aer aspru, Transfagarasanul adaposteste mai multe obiective turistice de neratat, cum ar fi Hotelul de Gheata si Lacul Balea.

Transfagarasan

Delta Dunarii

Un adevarat paradis exotic ce adaposteste mii de specii de plante si animale unice in intreaga lume, Delta Dunarii nu are cum sa nu fie inclusa in itinerariul calatorilor straini care ne viziteaza tara. Aceasta inregistreaza in jur de 100 000 de vizitatori in fiecare an, cei mai multi turisti straini provenind din Ucraina.

Cele mai vizitate atractii turistice din delta sunt Padurea Letea, Insula K (Insula Pasarilor), plajele Sulinei si lacurile naturale Magiaru, Fortuna si Lumina.

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *