Cele mai interesante atractii turistice din Hunedoara. Ce sa vizitezi in judet?

manastirea-prislop

Hunedoara este unul dintre cele mai ofertante judete atunci cand vine vorba despre atractii turistice reprezentative pentru intregul nostru popor. De la bogatii naturale incredibile pana la constructii ce dateaza de sute de ani si muzee care iti fac cunostinta cu istoria tumultoasa a romanilor, judetul Hunedoara le are pe toate.

Daca ai cateva zile libere si vrei sa descoperi acest minunat judet, iata cateva dintre obiectivele pe are nu trebuie sa le ratezi:

  1. Castelul Corvinilor. Este cetatea medievala care strajuieste orasul Hunedoara si isi intampina turistii cu tot felul de povesti interesante. Daca vrei sa descoperi detaliile perfecte ale arhitcturii gotice, acest castel este locul perfect pentru tine. Daca ai noroc, poti ajunge in zona atunci cand sunt organizate zilele castelului, cu evenimente care mai de care mai interesante.
  2. Cetatea Devei. Desi nu este la fel de bine conservata, Cetatea Devei are si ea o poveste foarte interesanta. Construita in secolul XIII, se afla pe dealul Cetatii din centrul orasului si ofra o vedere incredibila asupra urbei hunedorene. Poti urca cu telefericul sau pe jos pana la cetate, pentru a descoperi o farama de istorie si un peisaj deosebit.
  3. Sarmisegetusa Regia. Capitala vechii Dacii se afla in Hunedoara si face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Este un loc care te pune in legatura cu mostenirea stramoseasca si iti ofera o idee bine conturata asupra modului in care se organizau dacii. Pe langa valoarea istorica, Sarmisegtusa Regia este si o destinatie deosebit de frumoasa din punct de vedere natural.
  4. Biserica Densus. Una dintre cele mai vechi biserici bizantine din Romania, Densus se remarca prin cateva particularitati extrem de interesante. Spre exemplu, este construita in secolul XIII cu pietre aduse de la ruinele cetatii Sarmisegetusa. Se crede ca pe locul in care este astazi biserica, era construit un templu dac inchinat lui Zamolxe. Ceea ce este cert, este ca este un loc deosebit de frumos care merita vizitat.
  5. Manastirea Prislop. Cu un succes din ce in ce mai mare in randul credinciosilor, Manastirea Prislop este una dintre cele mai frumoase manastiri din tara, situata intr-un cadru natural incredibil. Aici este locul in care se afla mormantul lui Arsenie Boca si tot aici se afla o icana facatoare de minuni a Maicii Domnului.
  6. Pestera Bolii. Fara a fi foarte populara in randul turistilor, Pestera Bolii este o formatiune calcaroasa cu adevarat impresionanta, aflata in imediata apropiere a orasului Petrosani. Cu o galerie de dimensiuni remarcabile, in care ocazional se tin concerte si cu alte cateva galerii mai mici, pestera este o destinatie ideala pentru pasionatii de geologie.

sarmizegetusa-regia

Merita remarcate si alte obiective, cum ar fi Muzeul Mineritului din Petrosani, Muzeul Aurului sau Baile Geoagiu, care dateaza din epoca Romana. Ceea ce este cert, este faputl ca Hunedoara ete un judet care merita vizitat si merita toata atentia de care dispui.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *