Destinatii din Romania pe care sa le descoperi in 2023

Pentru ca multi romani prefera ca si anul acesta sa isi petreaca vacantele pe meleagurile mioritice, iata cateva locuri pe care sa le vizitezi in 2023.

Acestea fiind spuse, iata cateva destinatii pentru excursii Romania pe care sa le descoperi anul acesta:

Satul Hoghilag

Aflata in judetul Sibiu, asezarea rurala Hoghilag a devenit cunoscuta in ultimii ani ca fiind taramul tuberozelor. Tuberoza este o floare originara in Mexic, care a inceput sa fie cultivata si in tara noastra, mai exact in aceasta localitate, inca din anul 1963.

Ei bine, aici, in localitate, are loc in fiecare an, la inceput de august. Sarbatoarea Tuberozelor, un eveniment reper pentru zona. Este o perioada numai buna de vizitat Hoghilagul, deoarece atunci se desfasoara fel si fel de evenimente in curtea Bisericii Evanghelice din centrul satului, unde nu lipsesc tururile ghidate in gradinile cu tuberoze.

De remarcat, de asemenea, privelistea superba din jurul satului tipic sasesc, dar si casele traditionale frumos ingrijite de catre localnici.

Castelul Cantacuzino

Multi care ajung in Valea Prahovei prefera sa viziteze Pelesul, Pelisorul si Branul, acestea fiind cele mai cunoscute castele din zona. Insa aici se mai gaseste un castel la fel de impresionant ca cele mentionate mai sus, Castelul Cantacuzino.

Aflat in statiunea Busteni, castelul a fost ridicat in anul 1911 de catre printul Gheorghe Grigore Cantacuzino si avea sa fie resedinta de vara a familiei acestuia pana in anul 1930.

In prezent, castelul adaposteste un muzeu ce include Galeria de Arta a Castelului Cantacuzino, cu lucrari grafice realizate de unii dintre cei mai mari artisti ai lumii, cum ar fi Pablo Picasso, Vincent van Gogh si Salvador Dali.

Cascada Cailor, județul Maramureș | Beautiful waterfalls, Visit romania,  Waterfall

Cascada Cailor

Una dintre cele mai importante atractii turistice din muntii Rodnei, Cascada Cailor se gaseste, mai exact, aproape de statiunea turistica Borsa, in partea nord-estica a muntilor. Aceasta este cea mai mare cascada de la noi din tara, avand cea mai inalta cadere de apa, de 90 de metri, ceea ce o face cu adevarat impresionanta.

Conform localnicilor si ghizilor turistici, cea mai buna perioada a anului in care sa vizitezi cascada este primavara, imediat dupa topirea zapezii, atunci volumul apei fiind la nivelul cel mai mare.

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *