Atractii turistice din Romania de vazut pe timp de pandemie

Acum ca trecem printr-o perioada mai dificila, iar calatoriile in afara tarii ne impun fel si fel de conditii, credem ca este momentul potrivit pentru a ne cunoaste mai bine propria tara si a vizita acele locuri frumoase pe care inca nu am apucat sa le bifam.

In acest sens, trebuie sa recunoastem ca pandemia vine cu o nota pozitiva. Atractiile turistice sunt mai putin aglomerate in prezent, asadar daca iti doresti de mult sa vizitezi anumite obiective turistice foarte populare, insa ai tot refuzat din pricina faptului ca nu iti place statul in multime sau la coada asteptandu-ti randul in fata ghiseului unde se vand bilete de intrare, acum este momentul potrivit sa o faci!

Acestea fiind spuse, iata cateva atractii turistice Romania numai bune de vizitat pe timp de pandemie:

castelul-peles

Castelul Peles

Unul dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice de pe meleagurile mioritice, Castelul Peles este, in aceasta perioada, mult mai putin aglomerat si mai aerisit, asadar mult mai placut de vizitat. Situat in Sinaia, castelul a fost construit intre anii 1873 si 1914, conform unui plan realizat de arhitectii Johannes Schultz, Karel Liman si Carol Benesch.

Impresionand printr-o arhitectura frumoasa, Castelul Peles poate fi vizitat si in interior. Printre incaperile care pot fi vizitate se numara Sufrageria, Sala Maura, Dormitorul Regal, Sala de Muzica, Salile de Arme, Biblioteca regala si Apartamentul Imperial.

castelul-bran

Castelul Bran

In Romania, dar mai ales in afara granitelor tarii, legenda lui Dracula a starnit imaginatia oamenilor. Astfel a luat nastere romanul Dracula scris de Bram Stoker, roman ce a creat o adevarata isterie in randul turistilor straini. Acesta este principalul motiv pentru care Castelul Bran, unde se presupune ca a trait Dracula, este vizitat anual de sute de mii de turisti din toate partile lumii.

Castelul Bran inseamna insa mult mai mult decat casa lui Dracula. Este probabil cel mai uimitor castel de la noi din tara, fiind construit din piatra, pe o stanca, in locul unei foste cetati de lemn. Se pare ca cetatea a fost ridicata de catre cavalerii teutoni in perioada anilor 1211 – 1225.

File:Statuia Chipul lui Decebal - Cazanele Dunării, România.jpg - Wikimedia  Commons

Cazanele Dunarii

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din partea de sud a Romaniei, Cazanele Dunarii, un sector special al fluviului Dunarea, se intinde pe o distanta de 9 kilometri si pot fi explorate intr-o plimbare cu barca. Daca ajungi in zona, iti recomandam sa vizitezi, de asemenea, masivele Ciucarul Mic si Mali Strbac, dar si pestera Veterani si Chipul lui Decebal.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *