Activități pe care să le faci dacă ajungi în Sibiu

Sibiul a început să se dezvolte încă de la începutul secolului al 12-lea și, din fericire, farmecul și atracția sa au crescut și ele. Inima orașului este centrul său medieval, ce are piețe deschise, apărare de ziduri din piatră, turnuri, clădiri și biserici vechi de secole.

Scările împart orașul de jos cu cel de sus, iar istoric, domnii trăiau în centrul orașului, în timp ce țăranii locuiau în orașul vechi din Sibiu, în case mici, colorate.

Începeți în Piața Mare

Orașul de sus al Sibiului este locul de plecare. Nu vă veți putea abține să nu ajungeți în inima orașului, Piața Mare. Piața a fost centrul orașului Sibiu din secolul al XV-lea. Astăzi, Piața Mare găzduiește câteva atracții din Sibiu, restaurante și evenimente culturale, cum ar fi concerte și festivaluri.

Deoarece Sibiul nu este la fel de bine cunoscut precum sunt alte destinații europene, o plimbare îndrumată în Sibiu vă va ajuta să aflați mai multe despre atracțiile și istoria orașului. Sau, dacă vibrația medievală a Sibiului v-a stârnit curiozitatea, porniți într-o călătorie auto-ghidată pentru a descoperi cele 7 turnuri ale orașului. Veți obține indicii care vă vor dezvălui locația următoarei dvs. opriri!

Aflați despre arta românească la Muzeul Brukenthal.

Situat în Piața Mare, Muzeul Național Brukenthal este un muzeu de artă în palatul lui Samuel von Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei. Muzeul expune lucrări ale marilor artiști români și ale unor artiști europeni, însă arhitectura și mobilierul propriu-zis al palatului sunt la fel de remarcabile ca și picturile.

Vizitați unul dintre cele 3 repere religioase ale orașului Sibiu

Bazilica catolică, situată și în Piața Mare, este înșelătoare pentru aspectul său simplu exterior. Luați-vă timp să vă uitați la frumosul interior al acestui reper istoric. Veți aprecia contextul istoric al diferitelor grupuri de oameni care s-au stabilit în Sibiu, sași, maghiari și români cât și locurile lor de cult, toate la mică  distanță de mers pe jos unul de celălalt.

Urcați pe Turnul Consiliului pentru priveliști frumoase

Retrageți-vă pașii înapoi prin Piața Mare spre Turnul Consiliului. Turnul Consiliului datează de la sfârșitul anilor 1500 și se află în pasajul dintre Piața Mare și Piața Mică. Urcați scările pentru vederi fantastice cu vedere la oraș. Puteți și ar trebui să vă urcați și în vârful Catedralei Luterane din Sibiu, dar vederea de la Turnul Consiliului vă permite să admirați și să fotografiați acoperișul plin de strălucire a catedralei.

Descoperiți orașul de jos al Sibiului

La fel de frumos ca și orașul de sus, căutați scări și treceri care vă conduc spre orașul de jos. Nu ați văzut cu adevărat Sibiul fără o vizita în orașul de jos.

Odată ajuns în orașul de jos, vă veți afla în cele mai vechi zone ale orașului Sibiu. Explorați străzile minuscule, ticsite de clădiri medievale de două etaje, pictate în toate nuanțele paletei de culori. Asigurați-vă că vă aduceți camera, căci cu siguranță veți surprinde niște fotografii de neuitat.

V-ați îndrăgostit deja de acest minunat oraș?

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *