Ce poti vizita intr-un weekend in judetul Brasov

brasov

Brasovul si imprejurimile sale reprezinta una dintre cele mai vizitate destinatii turistice de pe plaiurile mioritice. Si pe buna dreptate! Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara si este inconjurat de peisaje de o frumusete ce iti taie respiratia, ce adapostesc o sumedenie de castele, cetati si atractii naturale cu adevarat uluitoare.

Cu totii ar trebui sa vizitam judetul Brasov macar o data in viata. Daca nu ai facut-o pana acum, dar planuiesti sa o faci intr-un weekend din viitorul apropiat, iata ce obiective turistice sa incluzi in itinerariu:

Castelul Bran

Cunoscut in intreaga lume sub denumirea de Castelul lui Dracula datorita asocierii sale cu Contele Dracula pe care a facut-o scriitorul Bram Stocker in opera sa, castelul Bran dateaza din anul 1377, de cand Regele Ludovic I al Ungariei a hotarat construirea unei noi fortarete in zona. Castelul se gaseste la circa 30 de km de Brasov, in localitatea Bran si, in prezent, este vizitat in fiecare zi de mii de turisti din toate colturile lumii, fascinati fiind de mitul lui Dracula.

Cetatea Rasnov

O alta cetate impresionanta pe care trebuie sa o vizitezi in judetul Brasov este cea a Rasnovului, aceasta fiind, de altfel, una dintre cele mai bine conservate fortificatii din intreaga Transilvanie. Cetatea Rasnov a fost construita in jurul secolului al XIII-lea de catre Cavalerii Teutoni, fiind amplasata strategic, pe varful unui deal, pentru a controla intrarea in regiune.

Muntele Tampa

Orasul Brasov, in sine, este o adevarata splendoare arhitecturala, insa vizitarea acestuia ar fi incompleta daca nu faci si o plimbare pe jos sau cu telecabina pe Muntele Tampa, de unde vei avea Brasovul la picioare. Unele guri sustin ca sub acest munte exista un tunel secret ce a fost construit in perioada comunista.

Satul Viscri

Cine nu a auzit de Viscri, pitorescul sat brasovean vizitat de numeroase ori de printul Charles al Marii Britanii? Acest sat sasesc este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO si se mandreste cu o arhitectura splendida ce dateaza de sute de ani, in mijlocul careia se ridica o biserica fortificata cu adevarat impresionanta.

Poiana Brasov

Este una dintre cele mai cosmopolite statiuni de schi de la noi din tara, adapostind 12 partii de schi, dotate cu nocturna, tunuri de zapada, telegondola si teleschi. Poiana Brasov, insa, merita sa fie vizitata si in sezonul cald, avand o sumedenie de carari de munte in care este o adevarata placere sa hoinaresti.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *