Cinci lucruri cat se poate de interesante despre Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre zonele pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data in viata. Cu o biodiversitate uriase si peisaje unice in lume, te poate uimi si iti poate genera amintiri de neuitat.

Daca nu esti convins in ceea ce priveste o vacanta in Delta, iata cateva lucruri cat se poate de interesante pe care trebuie sa le stii despre acest loc:

  1. Are o biodiversitate extrem de complexa, care este apropiata de cea a Marii Bariere de Corali din Australia. In Delta traiesc peste 5000 de specii de animale si de plante, numarul putand fi mai mare de atat, daca se completeaza cu eventualele specii nedescoperite inca. Dintre cele 5000 de specii de animale si plante, 300 sunt de pasari, ceea ce creaza un adevarat paradis pentru ornitologi.
  2. Nu doar mediul natural este impresionant, ci si patrimoniul cultural. Cei 15000 de locuitori au traditii cat se poate de interesante si sunt rezultatul unei istorii bogate care incepe din timpuri preistorice. Pe aici si-au lasat amprenta grecii, romanii sau cuceritorii bizantini.
  3. Este inclusa in patrimoniul UNESCO si are mai mult de 50% din suprafata intacta. Practic, este una dintre putinele zone din lume cu suprafete 100% naturale.
  4. O multime de specii ce se gasesc in Delta sunt pe cale de disparitie, fiind unul dintre motivele pentru care zona este atat de protejata. Vidra, gasca cu gat rosu, pelicanii sau cormoranii pitici sunt specii de animale ce se gasesc doar aici.
  5. Este a doua cea mai mare delta de pe planeta si este cea mai bine conservata de pe intregul continent.

Ce poti face in Delta Dunarii?

Chiar daca este o zona naturala bine conservata, iti ofera posibilitatea de a face o multime de activitati. Astfel, poti sa pescuiesti, te poti plimba cu barca pe numeroasele canale sau te poti bucura de natura si de soare. De asemenea, poti descoperi adevarate delicii culinare in comunitatile de pescari ale zonei.

Daca vrei sa mergi in Delta Dunarii pregateste-te cu cat mai multe solutii pentru tantari si ai grija sa ai suficient spatiu pe telefon sau pe aparatul foto pentru poze. Vei gasi o multime de momente extrem de bune pentru fotografia perfecta, pe care nu trebuie sa le ratezi.

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. 5 Atractii turistice de vizitat pe litoralul romanesc – Scorilo Travel Vacante

    […] este populat de lipoveni si se gaseste pe o fasie ingusta de nisip, intre Lacul Golovita din Delta Dunarii si Marea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *