Frumusetile Bucovinei. De ce trebuie sa vizitezi aceasta regiune din nordul Moldovei

Descoperind frumusetile Bucovinei vei avea senzatia ca tara noastra este atat de frumoasa incat ar putea concura cu Franta, Italia sau Spania la capitolul turism. Situata in partea de nord a Moldovei, Bucovina este o regiune istorica care acopera zona adiacenta localitatilor Gura Humorului, Suceava, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Frasin, Solca, Siret, Radauti, Cajvana, Milisauti si Vicovu de Sus.

Cu siguranta, ai tot auzit ca este una dintre cele mai vizitate si laudate regiuni din Romania. Daca ai vizitat-o, atunci esti si tu convins de asta. Daca nu, iti recomandam cu toata caldura sa o vizitezi cu prima ocazie, deoarece adaposteste o sumedenie de locuri incantatoare, unele unice pe Pamant.

Iata care sunt principalele atractii turistice de pe meleagurile bucovinene:

Manastirea Putna. Este prima manastire pe care a ctitorit-o Stefan cel Mare si, totodata, locul in care acesta se odihneste alaturi de membrii familiei sale. Manastirea a fost ridicata intre anii 1466 si 1469, iar sfintirea ei a avut loc in 1470, dupa victoria moldovenilor din lupta de la Lipinti impotriva tatarilor.

Se spune ca este unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult din tara noastra, avand o arhitectura impresionanta si in jur un cadru natural fermecator, motiv pentru care este vizitata de sute de mii de turisti in fiecare an.

Muzeul Satului Bucovinean. Situat aproape de Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean te invita sa explorezi in detaliu o reconstructie a satului traditional medieval specific acestei regiuni. Se intinde pe o suprafata de 6 hectare si contine mai bine de 30 de elemente: case populare din lemn, anexe gospodaresti, scoala, biserica, moara, crasma, ateliere de mestesugarie, grajduri, cotete, etc. Locul acesta este inca viu, toate instalatiile taranesti din cadrul muzeului fiind inca functionale.

Transraraul. Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri alpine din tara noastra, fiind in competitie stransa cu Transfagarasanul si Transalpina. Transraraul leaga regiunile istorice Transilvania de Moldova prin localitatile Chiril (jud. Bistrita-Nasaud) si Pojorata (jud. Suceava), pe o distanta de 28 de kilometri. Poreclit “Drumul Comorilor”, acest drum iti dezvaluie unele dintre cele mai mari frumuseti naturale ale muntilor Rarau si Giumalau: Manastirea Rura, Pietrele Doamnei, stancile Adam si Eva si paraul Izvorul Giumalau.

Chilia lui Daniil Sihastrul. Daca vizitezi Manastirea Putna, trebuie sa faci o oprire si la chilia lui Daniil Sihastrul, despre existenta caruia am auzit cu totii in timpul scolii, invatand poezia lui Dimitrie Bolintineanu.

Sapata in piatra, chilia calugarului si sfantului Daniil se gaseste pe malul paraului Viteul, in satul Putna si avea sa fie locul in care acesta avea sa traiasca in sihastrie vreme de 20 de ani.

Like & follow:
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Atractii turistice mai putin cunoscute in regiunea Moldovei – Scorilo Travel Vacante

    […] Casa memoriala Ion Creanga de la Humulesti, Palatul Culturii din Iasi, Manastirea Durau si alte atractii turistice din regiunea Moldovei sunt atat de cunoscute, incat cu greu mai starnesc in randul vizitatorilor sentimente de uimire si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *